woensdag 3 januari 2024

Choisum met gedroogde champignons (China)

CHOISUM MET GEDROOGDE CHAMPIGNONS

1 kilogram choisum
10 gedroogde Chinese champignons
1 eetlepel plantaardige olie voor het koken
1 eetlepel plantaardige olie voor de champignons
4 eetlepels oestersaus
2 theelepels zout
1 liter water voor het koken van de choisum
½ kopje water voor de saus


Breng 1 liter water aan de kook, giet het over de gedroogde champignons en laat 30 minuten weken. Giet dan het weekwater af, verwijder de harde steeltjes en snij de champignons in dunne reepjes. Verwijder harde uiteinden van de bladstelen en was de choisum goed (de groente wordt niet gesneden).
Verhit 1 eetlepel olie in een wok of braadpan op hoog vuur. Roerbak hierin de champignons 1 – 2 minuten, voeg ½ kopje water toe en stoof nog 5 – 10 minuten op lager vuur. Breng intussen in een ruime pan 2½ liter water met het zout en 1 eetlepel olie aan de kook. Leg de choisum 1 – 2 minuten in het kokende water, schep de groente er dan uit en laat uitlekken in een vergiet. Doe de groente over op een platte schaal. Voeg de oestersaus toe aan de champignons, schep door elkaar en schenk deze saus uit over de choisum.
Serveren met rijst of mie.

4 personen

voedingswaarde : 147 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 15 minuten

gebied : China
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Exotisch koken : Recepten uit De Antillen, China, Indonesië, Marokko, Suriname en Turkije / De Balie, Teleac, Xotus

Geen opmerkingen: