woensdag 3 januari 2024

Goma Yaki (Japan)

GOMA YAKI (KIP MET SESAMZAADJES)

2 eetlepels lichte sesamzaadjes
500 gram kuikenborstfilets, 2 borststukken
4 eetlepels saké
1 theelepel zout
1 theelepel Japanse sojasaus
1 eetlepel sesamolie
4 slabladeren


Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan al omscheppende aan tot ze licht goudbruin zien. Neem onmiddellijk daarna de pan van het vuur en stort de zaadjes op een schoteltje. Laat ze afkoelen. Snijd beide kuikenborsten doormidden. Prik er met een vork tientallen gaatjes in. Roer saké, zout en sojasaus goed door elkaar en leg de borststukken erin. Laat ze ten minste een half uur marineren. Keer ze van tijd tot tijd om.
Verhit de sesamolie in een koekenpan en bak de kip er gedurende 5 à 6 minuten goudbruin in. Keer de stukken tijdens het bakken enige malen om. Snijd ieder stuk in plakjes en leg die – zoveel mogelijk in de oorspronkelijke vorm – op de slabladeren, die tevoren op de borden gelegd zijn. Strooi er de sesamzaadjes over.

4 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: