woensdag 3 januari 2024

Sakana no Gingami Yaki (Japan)

SAKANA NO GINGAMI YAKI (VIS MET GROENTEN IN FOLIE)

4 stukken gefileerde vis, bij voorkeur stevige zeevis zoals tarbot, heilbot of griet, samen 600 gram
½ theelepel zout
1 eetlepel saké
8 grote ongepelde garnalen, 100 gram per stuk
4 gedroogde shiitake
12 ginkgo-noten


Maak de vis met keukenpapier zo droog mogelijk. Strooi er wat zout op en sprenkel er een beetje saké over. Laat de vis 10 minuten liggen. Pel de garnalen. Week de champignons ½ uur in heet water. Verwijder de stelen en snijd de hoeden in kleine stukjes. Leg vier velletjes aluminiumfolie uit. Strijk er een heel klein beetje plantaardige olie over en leg op ieder velletje 1 stuk vis en er bovenop 2 gepelde rauwe garnalen en 3 ginkgo-noten. Strooi er fijngehakte champignonhoeden over. Vouw de folie dicht en leg de pakjes gedurende 20 minuten in een reeds voorverwarmde oven (170°C) of rooster ze onder een niet al te hete grill. (Keer de pakjes die onder de grill liggen na 10 minuten om.) Dien het gerecht in de pakjes op. Laat uw gasten aan tafel zelf de pakjes openen.

4 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : visgerecht

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: