woensdag 3 januari 2024

Teriyaki (Japan)

TERIYAKI (VIS OF VLEES IN ZOETE SOJA)

Teriyaki is een van de bekendste Japanse gerechten. In een Japans maal wordt dit geserveerd met rijst, soep en sunomono van garnalen en boontjes.

1 kilogram tonijn of zalm aan één stuk of 1 kilogram mals rundvlees
olie om te bakken

TERIYAKI GLAZE
3 eetlepels shoyu (Japanse sojasaus)
2 eetlepels mirin (zoete sake)
stukje verse gemberwortel, gepeld en fijngehakt


Maak eerst de teriyaki door shoyu, mirin en gember te vermengen. Maak de vis schoon en snijd deze in dunne plakjes. Ook vlees wordt in reepjes gesneden. Leg vis of vlees in de teriyaki en haal het er goed door. Laat het zo een halfuur staan.
De vis wordt in wat olie gebakken, het vlees kan worden gebakken of geroosterd boven niet al te grote hitte.

4 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : visgerecht

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

Geen opmerkingen: