woensdag 3 januari 2024

Kuroiso (Japan)

KUROISO (GESTOOMDE GEMBERCAKE)

125 gram bloem, gezeefd
1½ theelepel bakpoeder
1 ei
3 eetlepels gehakte walnoten
150 gram bruine suiker
4 eetlepels warm water
1½ eetlepel geraspte verse gemberwortel
1½ theelepel witte sesamzaadjes
plantaardige olie


Bekleed een kleine cakevorm met aluminiumfolie. Strijk een beetje olie over de folie. Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom. Klop het ei luchtig op en voeg er al kloppende 1 eetlepel suiker aan toe. Los de rest van de suiker al roerende in het water op. Roer er daarna de geraspte gemberwortel door. Voeg ei en suikermengsel (afgekoeld) tegelijk aan de bloem toe. Spatel alles zo luchtig mogelijk door elkaar en strooi er tijdens het spatelen de kleingehakte walnoten over. Schep het deeg in de vorm. Dek deze met folie af. Zet de vorm in een stoompan en maak de cake in 40 minuten gaar. Rooster intussen de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan. Laat ze daarna op een schoteltje afkoelen.
Neem de cake voorzichtig uit de vorm. Verwijder de folie. Leg de cake op een taartrooster en bestrooi hem met sesamzaadjes. Laat hem koud worden.

4 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : gebak

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: