SALADE VAN BONEN EN MANGO MET KRUIDENDRESSING
Maak deze salade eens met zwarte bonen voor een prachtige kleurencombinatie.
DRESSING
3 teentjes knoflook
5 eetlepels limoen- of citroensap
1 rode peper
2 eetlepels wijnazijn
1 theelepel Franse mosterd
snufje suiker
8 eetlepels zonnebloemolie
2 takjes peterselie
1 takje munt
1 takje oregano of 1 theelepel gedroogde oregano
zout
versgemalen peper
1 blikje zwarte bonen (eventueel kidneybonen)
1 blikje pintobonen of kikkererwten
1 blikje of pot maïskorrels (of minimaïskolfjes)
3 sjalotten
1 rode paprika
1 mango
Doe, voor de dressing, de gepelde teentjes knoflook in de foodprocessor en maak ze fijn. Voeg het limoen- of citroensap toe met de schoongemaakte pper en zet de foodprocessor weer aan. Voeg de overige ingrediënten toe en meng nogmaals tot een homogene massa is ontstaan.
Laat de bonen en maïskorrels uitlekken. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Schil de mango en snijd de vrucht in stukjes. Meng alle ingrediënten voor de salade met de dressing. Zet de salade, afgedekt, 4 – 5 uur koud weg voor het serveren.
4 personen
gebied : Texas, Verenigde Staten
gerechtsoort : salade
bron : De Tex-Mex keuken / Sonja van de Rhoer
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten