zaterdag 24 september 2022

Tex-Mex-bonensalade (Texas, Verenigde Staten)

TEX-MEX-BONENSALADE

150 gram uitgelekte rode kidneybonen of bruine bonen
100 gram beetgaar gekookte (diepvries)tuinbonen
1 blikje uitgelekte maïskorrels
1 eetlepel paprikazoetzuur
1 kleine ui
6 olijven zonder pit
2 eetlepels olie
1 eetlepel dragonazijn
peper
zout
2 tomaten


Meng de beide bonen met de maïskorrels en het paprikazoetzuur. Pel de ui, hak hem fijn en voeg hem toe. Snijd de olijven in plakjes en schep ze oor de salade. Meng de olie met de azijn, peper en zout naar smaak en schep de dressing door de salade. Was de tomaat en snijd ze in parten. Garneer met parten tomaat.

4 personen

gebied : Texas, Verenigde Staten
gerechtsoort : salade

bron : De Tex-Mex keuken / Sonja van de Rhoer

Geen opmerkingen: