zaterdag 24 september 2022

Pikante rijst met bonen (Texas, Verenigde Staten)

PIKANTE RIJST MET BONEN

Rijst en bonen zijn natuurlijke Tex-Mex partners, vooral in combinatie met paprika, komijn en koriander. Dit gerecht kunt u als hoofdgerecht serveren met tortilla’s of als bijgerecht bij enchiladas, vlees of gevogelte.

4 eetlepels olie
400 gram rijst, lange korrel
1 ui, gesnipperd
1 groene paprika, in stukjes
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 - 2 theelepels tabasco
zout
8½ deciliter bouillon
450 gram rode kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
450 gram tomaten, grofgehakt
gehakte peterselie


Verhit de olie in een diepe braadpan. Doe de rijst erin en bak deze tot hij iets doorzichtig wordt. Voeg ui, paprika, komijn en koriander toe. Laat dit nog 2 minuten zachtjes bakken. Doe tabasco, zout, bouillon en bonen erbij en breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat de rijst 45 minuten zacht koken of tot de rijst gaar is en het vocht geabsorbeerd. Haal de pan van het vuur en schep de tomaten erdoor. Laat de pan gedurende 5 minuten afgedekt staan. Maak met een vork de rijst los. Bestrooi de rijst met peterselie.

6 - 8 personen

gebied : Texas, Verenigde Staten
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Tex-Mex koken : Meer dan 50 authentieke recepten, verrijkt met geschiedenis en traditie / Jillian Stewart

Geen opmerkingen: