BROCHETTES DE LOTTE THALASINO (ZEEDUIVELSPIES MET GARNALEN EN CALAMARIS)
600 gram zeeduivelfilet, in blokjes van 3 bij 3 centimeter
8 middelgrote garnalen, gehalveerd
½ calamaris (pijlinktvis), 20 minuten gekookt in zout water en in stukjes gesneden
2 eetlepels munt, gehakt
2 eetlepels oregano, gehakt
2 knoflookteentjes, geplet
rasp van 1 citroen
100 milliliter olijfolie
8 kleine rode uien
zout
zwarte peper
Meng de munt, oregano, knoflook, citroenrasp en olie tot een marinade. Voeg zout en peper toe.
Prik om en om de zeeduivel, garnalen, calamaris en uien aan een spies.
Kwast de marinade over de spiesen en laat ze minimaal 1 uur in de koelkast liggen. Bak ze onder een hete grill tot ze kleur krijgen.
4 personen
gebied : Saint-Michel, Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht
bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten