LES SARDINES (GEPEKELDE SARDIENTJES)
300 gram sardine- of haringfilets
rasp van 1 citroen
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 theelepel zwarte peper, geplet
3 laurierbladeren
2 knoflookteentjes, dungesneden
olijfolie
MARINADE
300 milliliter citroensap
1 eetlepel azijn
1 eetlepel zout
Roer voor de marinade het citroensap, zout en de azijn door elkaar. Voeg de sardientjes toe en laat ze 30 - 45 minuten marineren tot het vlees bijna helemaal wit is.
Giet het vocht af en leg de sardientjes laag voor laag in een pot samen met de citroenrasp, tijmblaadjes, peper, laurierbladeren en knoflook. Schenk voorzichtig de olie erop tot ze helemaal onderstaan. Heerlijk voor bij de picknick, met versgebakken boerenbrood.
4 personen
gebied : Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten