zaterdag 19 maart 2022

Les sardines (Parijs, Île-de-France, Frankrijk)

LES SARDINES (GEPEKELDE SARDIENTJES)

300 gram sardine- of haringfilets
rasp van 1 citroen
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 theelepel zwarte peper, geplet
3 laurierbladeren
2 knoflookteentjes, dungesneden
olijfolie

MARINADE
300 milliliter citroensap
1 eetlepel azijn
1 eetlepel zout


Roer voor de marinade het citroensap, zout en de azijn door elkaar. Voeg de sardientjes toe en laat ze 30 - 45 minuten marineren tot het vlees bijna helemaal wit is.
Giet het vocht af en leg de sardientjes laag voor laag in een pot samen met de citroenrasp, tijmblaadjes, peper, laurierbladeren en knoflook. Schenk voorzichtig de olie erop tot ze helemaal onderstaan. Heerlijk voor bij de picknick, met versgebakken boerenbrood.

4 personen

gebied : Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet

Geen opmerkingen: