SOUPE À L’OIGNON (UIENSOEP MET KAAS EN TIJM)
2 eetlepels boter
3 sjalotten, in dunne plakjes
2 rode uien, in dunne plakjes
2 verse uien, in dunne plakjes
2 knoflookteentjes, grof gehakt
1 theelepel suiker
700 milliliter kippenbouillon
400 milliliter droge witte wijn
2 laurierbladeren
1 theelepel tijm, gedroogd
2 eetlepels olijfolie
4 stukken wit stokbrood
100 gram gruyèrekaas, grof geraspt
zout
zwarte peper
Smelt de boter in een pan en bak alle uien tot ze zacht zijn zonder dat ze kleuren (zo’n 5 - 10 minuten). Voeg, terwijl je roert, de suiker, bouillon, wijn, laurier en tijm toe. Laat de bouillon ongeveer 40 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.
Druppel wat olie op de sneden stokbrood en bak ze in de oven op 275°C tot ze lichtbruin kleuren. Laat de oven aan.
Verdeel de soep over vier ovenvaste soepkommen. Leg daarop de stukken stokbrood en een handje kaas. Bak in de oven 5 - 10 minuten op 275°C.
4 personen
gebied : Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : soep
bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten