ŒUFS CROUSTILLANTS (GEFRITUURDE EIEREN MET GEMBERBOUILLON)
4 eieren
50 milliliter rijstazijn
½ theelepel zout
2 eetlepels suiker
2 eetlepels droge sherry
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel gember, geraspt
maisolie, om te frituren
3 lente-uitjes, n lange dunne reepjes
½ wortel, in dunne reepjes
1 Spaanse peper, in dunne reepjes
4 takjes koriander
Kook de eieren 4 minuten. Koel ze af in koud water en pel ze. Leg ze te drogen op een keukendoek.
Verhit de azijn, zout, suiker, sherry, sojasaus en gember in een steelpan en kook totdat de suiker is gesmolten.
Verhit de olie tot 180°C. Leg de eieren er voorzichtig met een schuimspaan in en frituur ze goudbruin. Laat ze uitdruipen op een keukendoek.
Serveer de eieren met e gekookte, warme saus, groenten en koriander.
4 personen
gebied : La Treizième, Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten