zaterdag 19 maart 2022

Calamares farcies (Saint-Michel, Parijs, Île-de-France, Frankrijk)

CALAMARES FRARCIS (GEGRILDE CALAMARIS GEVULD MET FETA EN TOMATEN)

12 minicalamarissen (kleine pijlinktvisjes)
100 milliliter feta, in kruimels
3 eetlepels peterselie, gehakt
1 eetlepel citroenrasp
2 knoflookteentjes, geplet
2 tomaten, zaadjes verwijderd en gehakt
2 eetlepels lavendelbloemen
1 theelepel tijmbloemen
1 theelepel peterselie, gehakt
zout
zwarte peper

TOMATENDRESSING
4 rijpe tomaten, fijngehakt
½ knoflookteentje, geplet
50 milliliter sherryazijn
100 milliliter olijfolie, van goede kwaliteit
zout
zwarte peper


Trek de vliesjes van de calamarissen en was de vis in koud water. Hak de tentakels in stukjes en meng ze met de feta, peterselie, citroenrasp, knoflook en tomaten. Voeg zout en peper toe.
Vul de calamarissen met het mengsel en prik ze dicht zodat het mengsel er niet uitvalt.
Meng alle ingrediënten voor de tomatendressing door elkaar.
Bak de calamarissen onder een hete grill. Dien ze op met de tomatendressing en strooi daar lavendel en tijm overheen. Heerlijk met een Griekse salade.

4 personen

gebied : Saint-Michel, Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet

Geen opmerkingen: