KLASSIEKE ZWITSERSE KAASFONDUE
1 teen knoflook
4 deciliter droge witte wijn
½ eetlepel citroensap
300 gram geraspte gruyère
300 gram geraspte emmentaler
2 - 3 eetlepels maïzena
4 eetlepels kirsch
nootmuskaat
(versgemalen) witte peper
Knoflook halveren en hiermee fonduepan aan binnenzijde inwrijven. In fonduepan wijn en citroensap op laag vuur tegen de kook aan verwarmen. Geraspte kaas in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is.
In kopje maïzena met kirsch tot glad papje roeren. Maïzenapapje door kaasfondue mengen en fondue al roerend laten binden. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper.
Lekker met knapperig stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 890 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Zwitserland
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : AllerHande februari 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten