zaterdag 6 februari 2021

Boerenkoolquiche met artisjok en geitenkaas

BOERENKOOLQUICHE MET ARTISJOK EN GEITENKAAS

2 eetlepels olijfolie
250 gram boerenkool, panklaar
4 eieren
300 milliliter slagroom
1 eetlepel mosterd
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
3 artisjokharten (uit blik), in kwarten
180 gram zachte geitenkaas, verkruimeld


Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie en roerbak hierin de boerenkool 5 minuten op middelhoge stand. Meng intussen de eieren met de room en de mosterd. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Verdeel de boerenkool, artisjok en geitenkaas over de taart. Giet het eimengsel erover en bak de quiche 40 minuten in de oven. Laat de quiche een beetje afkoelen in de oven en serveer lauwwarm.

4 personen

voedingswaarde : 785 kcal p.p.
bereidings- oventijd : 15 / 40 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Boodschappen februari 2018

Geen opmerkingen: