OESTERS MET PIKANTE VINAIGRETTE
12 oesters
1 rode peper
1 bosuitje
2 takjes peterselie
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels wittewijnazijn
1 doosje zeekraal (100 gram)
Oesters met oestermes voorzichtig openen en lossnijden (het oestervocht moet in de schelp blijven). Oesters tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper heel fijn hakken. Bosuitje schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. Peterselie boven kom fijnknippen. Olie, azijn, peper en bosuitje toevoegen en tot dressing kloppen.
Zeekraal op groot bord leggen en oesters erop rangschikken. Vinaigrette over oesters sprenkelen.
4 personen
voedingswaarde : 335 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : AllerHande februari 2003
zaterdag 6 februari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten