KRUIDENPANNENKOEK
50 gram bloem
4 eieren
½ deciliter melk
zout
versgemalen peper
1 zakje verse Italiaanse kruiden (à 20 gram)
1 kleine courgette
1 kleine winterwortel
2 eetlepels boter of margarine
1 teentje knoflook
Boven kom bloem zeven. Eieren, melk, zout en peper toevoegen en tot glad beslag kloppen. Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijnhakken. Helft van kruiden door beslag roeren. Courgette wassen en met kaasschaaf in lange dunne repen schaven. Wortel schillen en met kaasschaaf in lange dunne repen schaven.
In roerbakpan 1 eetlepel boter verwarmen. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Courgette en wortel toevoegen en al omscheppend in 3 minuten zachtjes bakken. Rest van kruiden erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper en rest van kruiden. Groenten afgedekt warm houden.
Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag ½ eetlepel boter verhitten. Helft van beslag over panbodem laten uitvloeien. Bakken tot bovenkant droog is, pannenkoek keren en onderkant goudbruin bakken. Op zelfde manier nog 1 pannenkoek bakken.
Pannenkoeken op twee borden laten glijden. Courgette en wortel in midden scheppen.
2 personen
voedingswaarde : 365 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Allerhande februari 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten