GROENTECURRY MET EI EN GEBAKKEN UI
1 groene paprika
1 vleestomaat
2 uien
2½ eetlepel boter of margarine
1 zakje Balti à 80 gram (currypasta, Patak’s)
4 eieren
4 takjes koriander
Paprika wassen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden. Tomaat inkruisen, enkele tellen in kokend water dompelen, ontvellen, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden.
In pan 1 eetlepel boter verhitten. Paprikablokjes en currypasta 2 minuten zachtjes fruiten. Tomaat erdoor scheppen. 1½ deciliter water toevoegen en curry 10 minuten laten stoven.
Intussen eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en halveren. In koekenpan rest van boter verhitten en uienringen op zacht vuur in 5 minuten glazig bakken. Helft van uienringen in twee diepe borden leggen. Curry erover verdelen. Eieren in midden erop leggen. Rest van uienringen ernaast leggen. Garneren met koriander.
Serveren met naanbrood.
2 personen
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Allerhande februari 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten