zaterdag 6 februari 2021

Hete bliksem met tuttifrutti

HETE BLIKSEM MET TUTTIFRUTTI

Hete bliksem dankt zijn naam aan het feit dat de appel in dit gerecht onverwacht heet (van temperatuur) is.

1 kilogram kruimige aardappels, geschild en in stukjes
2 (moes)appels, geschild en in stukjes
zout naar smaak
1 ui, in ringen gesneden
200 gram tuttifrutti
1 kop water
½ theelepel gemberpoeder
olie om in te bakken


Aardappels gaar koken in weinig water met zout. Halverwege (na 10 minuten) appel toevoegen. Zodra de aardappels en de appel gaar zijn het geheel grof stampen.
In een andere pan ui fruiten met gemberpoeder. Pruimen ontpitten en tuttifrutti klein(er) snijden. Tuttifrutti met water bij de ui doen en zachtjes laten pruttelen.
De hete bliksem serveren met de tuttifruttisaus.

4 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : De amateurtuinder februari 2004

Geen opmerkingen: