HETE BLIKSEM MET TUTTIFRUTTI
Hete bliksem dankt zijn naam aan het feit dat de appel in dit gerecht onverwacht heet (van temperatuur) is.
1 kilogram kruimige aardappels, geschild en in stukjes
2 (moes)appels, geschild en in stukjes
zout naar smaak
1 ui, in ringen gesneden
200 gram tuttifrutti
1 kop water
½ theelepel gemberpoeder
olie om in te bakken
Aardappels gaar koken in weinig water met zout. Halverwege (na 10 minuten) appel toevoegen. Zodra de aardappels en de appel gaar zijn het geheel grof stampen.
In een andere pan ui fruiten met gemberpoeder. Pruimen ontpitten en tuttifrutti klein(er) snijden. Tuttifrutti met water bij de ui doen en zachtjes laten pruttelen.
De hete bliksem serveren met de tuttifruttisaus.
4 personen
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De amateurtuinder februari 2004
zaterdag 6 februari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten