SALADE MET KAAS EN SINAASAPPELMARMELADE
2 eetlepels sinaasappelmarmelade
½ eetlepel balsamicoazijn
1 deciliter droge witte wijn
zout
versgemalen zwarte peper
65 gram hazelnoten
1 struikje witlof
60 gram rucola
200 gram La Grande Hirondelle (kaas)
In steelpan marmelade, azijn en wijn al roerend aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten pruttelen tot mooie dressing ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper en 2 minuten laten afkoelen. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
Witlof schoonmaken, wassen en in repen van 2 centimeter snijden. Rucola en lof over vier borden verdelen. Korstjes van kaas snijden en kaas in plakjes snijden. Plakjes kaas op salade leggen en dressing erover druppelen.
4 personen
voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : AllerHande februari 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten