zaterdag 6 februari 2021

Salade met kaas en sinaasappelmarmelade

SALADE MET KAAS EN SINAASAPPELMARMELADE

2 eetlepels sinaasappelmarmelade
½ eetlepel balsamicoazijn
1 deciliter droge witte wijn
zout
versgemalen zwarte peper
65 gram hazelnoten
1 struikje witlof
60 gram rucola
200 gram La Grande Hirondelle (kaas)


In steelpan marmelade, azijn en wijn al roerend aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten pruttelen tot mooie dressing ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper en 2 minuten laten afkoelen. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
Witlof schoonmaken, wassen en in repen van 2 centimeter snijden. Rucola en lof over vier borden verdelen. Korstjes van kaas snijden en kaas in plakjes snijden. Plakjes kaas op salade leggen en dressing erover druppelen.

4 personen

voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : AllerHande februari 2002

Geen opmerkingen: