CALZONE MET PADDENSTOELEN EN GORGONZOLA
½ pak mix voor pizzabodem (à 450 gram, Honig
3 eetlepels olijfolie
2 bakjes paddenstoelenmelange (à 200 gram)
1 prei
1 teen knoflook
150 gram gorgonzola
1 eetlepel kappertjes
(versgemalen) zwarte peper
1 eetlepel bloem om te bestuiven
½ eetlepel olie om in te vetten
Oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5. In kom mix voor pizzabodem met 125 milliliter water en 1 eetlepel olijfolie tot deeg mengen en kneden volgens aanwijzingen op pak. Werkvlak bestuiven met bloem. Deeg in twee gelijke stukken verdelen en uitrollen tot ronde lappen van 25 centimeter doorsnede. Bakplaat invetten.
Paddenstoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. Prei in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen en fijnsnijden.
In wok rest van olie verhitten en knoflook en prei 1 minuut al omscheppend bakken. Paddenstoelen toevoegen en 8 minuten al omscheppend bakken, tot vocht verdampt is. Pan van vuur nemen en blauwe kaas en kappertjes door groentemengsel scheppen. Op smaak brengen met peper.
Mengsel op een helft van deeglappen scheppen; randen vrijhouden. Deeg dichtklappen en randen met vork goed dicht drukken. Calzones op bakplaat leggen en bovenkant bestuiven met bloem. Calzones in 25 minuten in oven gaar en goudbruin bakken.
2 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Allerhande februari 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten