CASHEWNOTENSOEP
2 stengels bleekselderij
100 gram ongezouten cashewnoten
35 gram boter
25 gram bloem
2 kruidenbouillontabletten
1 bekertje slagroom (125 milliliter)
125 milliliter droge witte wijn
zout
peper
½ zakje verse bieslook (à 25 gram)
Bleekselderij schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Cashewnoten in keukenmachine fijnmalen. In (soep)pan boter smelten. Bleekselderij (op 2 eetlepels na) 3 minuten zachtjes roerbakken. Bloem en gemalen noten erover strooien en geheel al roerend nog 2 minuten zachtjes bakken.
Bouillontabletten erboven verkruimelen, 8 deciliter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten koken. Slagroom, wijn en achtergehouden bleekselderij door soep roeren. Soep nog 1 minuut verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en bieslook erboven fijnknippen. Lekker met geroosterd witbrood.
4 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande februari 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten