CASSEROLA MEXICANA
500 gram kipfilet
2 eetlepels olijfolie
3 milliliter vloeibare suikervervanger
1 eetlepel maïzena of allesbinder
½ literblik maïs
50 gram grofgehakte cashewnoten
1 sinaasappel
MARINADE
1 rode Spaanse peper
½ theelepel djinten (gemalen komijn)
1 theelepel paprikapoeder
1 deciliter sinaasappelsap
1 deciliter rode wijn
1 geperst teentje knoflook
Snijd de kipfilet in reepjes. Halveer voor de marinade de Spaanse peper, verwijder eventueel de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de peper met komijn, paprikapoeder, sinaasappelsap, rode wijn en knoflook en marineer de kipreepjes minimaal 2 uur hierin.
Schep de kipreepjes uit de marinade en bak ze rondom in 15 minuten lichtbruin in de hete olijfolie. Voeg een beetje marinade toe. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Giet de rest van het marinadevocht in de pan, voeg de vloeibare suikervervanger toe en breng het vocht aan de kook. Meng de maïzena met een beetje water en bind de marinade ermee. Schep de maïs en de kipreepjes erbij en warm het goed door. Bestrooi het gerecht met cashewnoten en garneer met partjes sinaasappel.
Serveer er rijst bij.
4 personen
voedingswaarde : 418 kcal p.p.
bereidings- / marineertijd : 30 minuten / 2 uur
gebied : Mexico
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Boodschappen februari / maart 2003
vrijdag 5 februari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten