vrijdag 5 februari 2021

Tosti's met raclettekaas, venkel en selderij

TOSTI’S MET RACLETTEKAAS, VENKEL EN SELDERIJ

1 venkel
8 sneetjes bruinbrood
boter om te besmeren
1 schaaltje raclettekaas (10 plakjes, Meule d’Or)
4 takjes bladselderij
(versgemalen) zwarte peper


Tosti-ijzer voorverwarmen. Venkel schoonmaken en in zo dun mogelijke plakjes snijden of schaven. Sneetjes brood aan een kant met boter besmeren.
Onbesmeerde kanten van 4 sneetjes brood beleggen met raclettekaas en venkel. Blaadjes van selderij erover verdelen en sneetjes royaal bestrooien met peper. Afdekken met resterende sneetjes brood, met besmeerde kanten naar boven.
Tosti’s in twee porties in ca. 5 minuten in tosti-ijzer goudbruin bakken, tot kaas is gesmolten. Tosti’s uit ijzer nemen en diagonaal doormidden snijden.

4 personen

voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Allerhande februari 2003

Geen opmerkingen: