vrijdag 5 februari 2021

Salade van gegrilde courgette en gerookte forel

SALADE VAN GEGRILDE COURGETTE EN GEROOKTE FOREL

2 courgettes
olijfolie
1 citroen
1 zakje gemengde sla
200 gram gerookte forelfilet

SLASAUS
5 eetlepels maïsolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel ketjap manis


Snijd de uiteinden van de courgettes. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken en smeer de plakken aan beide kanten met een kwastje dun in met olijfolie. Snijd de citroen in vieren. Meng de ingrediënten voor de slasaus door elkaar.
Verwarm de grillpan of de ovengrill. Grill de courgetteplakken 2 minuten per kant. Verdeel de sla over de borden. Besprenkel de slabladeren met de slasaus. Leg op de sla de gegrilde courgetteplakken en de forelfilets. Garneer met een partje citroen. Besprenkel forel en courgette met enkele citroendruppels.

4 personen

voedingswaarde : 263 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen februari / maart 2003

Geen opmerkingen: