SALADE VAN GEGRILDE COURGETTE EN GEROOKTE FOREL
2 courgettes
olijfolie
1 citroen
1 zakje gemengde sla
200 gram gerookte forelfilet
SLASAUS
5 eetlepels maïsolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel ketjap manis
Snijd de uiteinden van de courgettes. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken en smeer de plakken aan beide kanten met een kwastje dun in met olijfolie. Snijd de citroen in vieren. Meng de ingrediënten voor de slasaus door elkaar.
Verwarm de grillpan of de ovengrill. Grill de courgetteplakken 2 minuten per kant. Verdeel de sla over de borden. Besprenkel de slabladeren met de slasaus. Leg op de sla de gegrilde courgetteplakken en de forelfilets. Garneer met een partje citroen. Besprenkel forel en courgette met enkele citroendruppels.
4 personen
voedingswaarde : 263 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen februari / maart 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten