vrijdag 5 februari 2021

Citrussaus met kumquats

CITRUSSAUS MET KUMQUATS

2 sinaasappels
4 kumquats, in schijfjes
40 gram suiker
eventueel 1 eetlepel citroensap
rozijnen naar wens
eventueel een bindmiddel zoals aardappelmeel


Schil de sinaasappels en snijd het vruchtvlees met een scherp mesje in kleine stukjes. Voeg dit samen met de kumquatschijfjes, rozijnen , eventueel citroensap en de suiker. Kook het geheel in 10 minuten tot een heerlijke saus. Bind de saus naar wens met aardappelmeel.
Gebruik de citrussaus over ijs, wafels, in een toetje of op geroosterd brood.
Variatie met gember voor gemberliefhebbers: U kunt geraspte verse gember, gekonfijte gember of gemberpoeder toevoegen.
Jamtip: Gebruik meer sinaasappels en kumquats en gebruik marmello of geleisuiker. Volg voor hoeveelheden de aanwijzingen op het gebruikte zoetmiddel en / of geleermiddel. U kunt de jam een aantal maanden bewaren als u ze kokendheet in schone uitgekookte potten giet en meteen afsluit (zodat het deksel vacuüm kan trekken).

4 personen

gerechtsoort : nagerecht

bron : Odin recepten bij het abonnement Fruit vrijdag 3 februari 2006

Geen opmerkingen: