vrijdag 5 februari 2021

Gehaktschotel uit de wok

GEHAKTSCHOTEL UIT DE WOK

2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
500 gram rundergehakt
2 teentjes knoflook
1 ui
1 groene paprika
1 rode paprika
1 gele paprika
1 komkommer
2 theelepels cajunkruiden
versgemalen peper
zout
125 milliliter zure room
4 eetlepels tomatenketchup of gezeefde tomaten
2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries)


Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Pers de teentjes knoflook erboven en voeg de gesnipperde ui toe. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in miniblokjes. Voeg ze bij het gehakt en roerbak 2 - 3 minuten. Snijd de geschilde komkommer in kleine blokjes. Voeg ze toe met de cajunkruiden, peper en zout en warm alles goed door. Roer voor het serveren de tomatenketchup en zure room erdoor. Bestrooi met peterselie.
Lekker met groene salade en basmatirijst of tarly.

4 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen februari / maart 2003

Geen opmerkingen: