woensdag 26 februari 2020

Karper op z'n Joods (Elzas, Grand Est, Frankrijk)

KARPER OP Z’N JOODS

1 karper
zout
peper
peterselie
ui
knoflook
3 eetlepels bloem
olie
gember
gehakte champignons


Was een verse, schoongemaakte karper. Bewaar de kuit. Snijd de vis in moten. Inwrijven met zout en peper. Bewaar op een frisse koele plaats tot de volgende dag.
Hak peterselie, ui en knoflook heel fijn. Maak 3 lepels bloem goudbruin in olie en dan de fijngehakte groenten. Bevochtig met warm water. Doe er gember bij en dan de moten karper. Kook 20 minuten lang, op flink vuur, zonder deksel. Doe halverwege de kokerij de kuit en gehakte champignons erbij.
Leg de vis voorzichtig op een schaal, kook de saus in, begiet de vis met de saus en laat het koud worden.

4 personen

gebied : Elzas, Grand Est, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : De reis om de wereld in 80 schotels … en 200 verrukkelijke recepten / R. J. Courtine

Geen opmerkingen: