ANGUILLES AU VERT (PALING IN HET GROEN)
1 kilogram aal
1 ui
120 milliliter droge witte wijn
1/8 liter slagroom
2 eierdooiers
verse kruiden: peterselie, kervel, zuring, bieslook, tijm en dergelijke
150 gram boter
zout
versgemalen peper
Smelt de boter in de pan en bak daarin de fijngesnipperde ui zacht en glazig. Voeg de in stukken gesneden, schoongewassen aal toe. Giet de wijn in de pan en doe ook alle fijngesneden kruiden bij de aal. Laat alles op een niet te hoog vuur 10 minuten zachtjes pruttelen. Klop de slagroom door de eierdooiers. Roer hier wat van het kookvocht door en giet alles, voorzichtig roerend, bij de vis. Laat de aal niet meer koken. Eet dit gerecht van een diep bord met een vork, een mes én een lepel.
4 personen
gebied : Arras, Hauts-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht
bron : Eten en drinken bij de Tour de France / Anne Scheepmaker
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten