HARENGS GRILLÉS (GEGRILDE HARINGEN)
Verse, ongezouten, ongerookte, ongebakken haringen zie je in Nederland nooit. In Frankrijk daarentegen …
4 verse haringen, schoongemaakt
zout
peper
(olijf)olie
100 gram boter
1 à 2 eetlepels mosterd
Zout en peper de haringen. Laat ze zo een half uur staan. Stook intussen de barbecue op. Droog de vissen af en smeer ze licht in met olie. Gril ze met veel hitte, blus zo nodig de laaiende vlammen met wat zout. Smelt in een pannetje (kan ook op de barbecue) de boter en vermeng die met wat mosterd. Serveer dat bij de haringen.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten
gebied : Nord, Hauts-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht
bron : Reiskookboek Frankrijk : Heerlijke recepten voor op de camping en in het vakantiehuis, met ingrediënten uit de streek / Onno Kleyn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten