HARENGS À LA NANTAISE (GEGRILLEERDE HARING MET HOMBOTER)
4 grote haringen, schoongemaakt
olie
peper
HOMBOTER
zout
65 gram haringhom
100 gram boter, zacht geroerd
2 theelepels pittige Dijonmosterd
GARNERING
plakjes citroen
4 takjes kervel
Maak eerst de homboter. Breng een kleine pan water met zout aan het sudderen. Pocheer er de hom 8 tot 10 minuten in. Laat uitlekken en afkoelen.
Klop de hom, boter en mosterd tot een glad mengsel. Druk het mengsel door een zeef en doe het dan in een spuitzak met een stervormig mondje.
Borstel de haringen met olie in. (U kunt desgewenst de koppen en staarten afsnijden.) Grilleer de vis 10 tot 12 minuten. Maal er royaal peper over.
Schik de haringen op een bord en spuit er aan één kant de homboter in krullen langs. Garneer elke haring met plakjes citroen en een takje kervel.
4 personen
gebied : Nantes, Pays de la Loire, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht
bron : Bretagne (Koken in Frankrijk) / Michael Raffael
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten