zondag 29 december 2019

Spinazie met pistachenootjes

SPINAZIE MET PISTACHENOOTJES

50 gram pistachenootjes
4 eetlepels rozijnen
2 pakken diepvries bladspinazie à 450 gram
zout
½ theelepel salie
½ eetlepel aardappelmeel
nootmuskaat


Pistachenootjes pellen en grof hakken. In kopje met heet water rozijnen 3 minuten wellen. Afgieten.
In pan spinazie ontdooien en koken volgens gebruiksaanwijzing op pak. Zout en salie toevoegen. In vergiet laten uitlekken. Terug doen in pan. In kopje glad papje roeren van aardappelmeel en 1 eetlepel koud water. Door spinazie roeren. Op smaak brengen met nootmuskaat. Overdoen in schaal. Nootjes en rozijnen erover verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip december 1979

Geen opmerkingen: