TOAST MET GEBAKKEN MOSSELEN
½ ui
¼ prei
2 tomaten
zout
peper
2 takjes selderij
4 (ijsberg)slabladeren
2 eetlepels olijfolie
200 gram gekookte mosselen
4 sneetjes witbrood
2 eetlepels boter of margarine
Ui pellen en fijnsnipperen. Prei in dunne ringen snijden, in zeef wassen en laten uitlekken. Tomaten 2 tellen in kokend water onderdompelen, ontvellen en in vieren snijden. Bestrooien met zout en peper. In kopje selderij fijnknippen. Sla wassen en uitslaan.
In koekenpan boter verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Mosselen en selderij 3 minuten zachtjes meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen brood roosteren en besmeren met boter. Op 4 bordjes leggen. Over brood verdelen: sla, prei, tomaat en gebakken mosselen.
4 personen
voedingswaarde : 230 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip december 1979
zondag 29 december 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten