zondag 29 december 2019

Gefrituurde mosselen

GEFRITUURDE MOSSELEN

1 zak mosselen à 2 kilogram
½ ui
¼ theelepel selderijzout
1 laurierblaadje
1 eetlepel citroensap
peper
cayennepeper
frituurvet
1 ei
5 eetlepels paneermeel


Mosselen onder koud stromend water schoonborstelen. Geopende en kapotte exemplaren verwijderen. Ui pellen. In grote pan doen: bodem water, ui, selderijzout, laurierblad en mosselen. Op hoog vuur 5 minuten koken tot schelpen open zijn, af en toe omschudden. Met schuimspaan uit pan nemen en laten afkoelen. Uit schelpen nemen. Mosselen besprenkelen met citroensap. Bestrooien met peper en cayennepeper.
Frituurvet verhitten tot 175°C. Intussen platte schaal voorverwarmen. In diep bord ei loskloppen. In ander diep bord paneermeel strooien. Mosselen stuk voor stuk eerst door ei, dan door paneermeel wentelen. Aan 12 satéstokjes rijgen (circa 5 per stokje). 4 Stokjes in frituurmandje leggen. In 3 minuten goudbruin frituren. Op warme schaal leggen. Andere stokjes op zelfde manier frituren.
Groentetip: wittekoolsalade.

4 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 15 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip december 1979

Geen opmerkingen: