GEFRITUURDE MOSSELEN
1 zak mosselen à 2 kilogram
½ ui
¼ theelepel selderijzout
1 laurierblaadje
1 eetlepel citroensap
peper
cayennepeper
frituurvet
1 ei
5 eetlepels paneermeel
Mosselen onder koud stromend water schoonborstelen. Geopende en kapotte exemplaren verwijderen. Ui pellen. In grote pan doen: bodem water, ui, selderijzout, laurierblad en mosselen. Op hoog vuur 5 minuten koken tot schelpen open zijn, af en toe omschudden. Met schuimspaan uit pan nemen en laten afkoelen. Uit schelpen nemen. Mosselen besprenkelen met citroensap. Bestrooien met peper en cayennepeper.
Frituurvet verhitten tot 175°C. Intussen platte schaal voorverwarmen. In diep bord ei loskloppen. In ander diep bord paneermeel strooien. Mosselen stuk voor stuk eerst door ei, dan door paneermeel wentelen. Aan 12 satéstokjes rijgen (circa 5 per stokje). 4 Stokjes in frituurmandje leggen. In 3 minuten goudbruin frituren. Op warme schaal leggen. Andere stokjes op zelfde manier frituren.
Groentetip: wittekoolsalade.
4 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 15 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip december 1979
zondag 29 december 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten