zondag 29 december 2019

Heilbot met paprika-wijnsaus

HEILBOT MET PAPRIKA-WIJNSAUS

1 ui
1 rode paprika
1 augurk
1 ei
5 eetlepels paneermeel
zout
peper
2 theelepels basilicumpoeder
4 heilbotmoten à 150 gram
5½ eetlepel boter
2 eetlepels olie
1 deciliter witte wijn
1 zakje tomatensaus


Ui pellen en fijnsnipperen. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Augurk in stukjes snijden. Ei splitsen. In diep bord eiwit loskloppen. In ander diep bord paneermeel vermengen met zout, peper en basilicum. Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen.
Vis eerst door eiwit halen, dan door paneermeel wentelen. Goed aandrukken. In koekenpan 4 eetlepels boter en olie verhitten. Vis in 7 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar bakken. Intussen in steelpan 1½ eetlepel boter verhitten. Ui en paprika 3 minuten fruiten. Toevoegen: 2 deciliter water, wijn en poeder voor tomatensaus. Saus verder maken volgens gebruiksaanwijzing op zakje. Augurk erdoor roeren. Vis op schaal leggen. Beetje saus erover schenken. Rest overdoen in sauskom.

4 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip december 1979

Geen opmerkingen: