zondag 29 december 2019

Garnalen-kaasomelet

GARNALEN-KAASOMELET

200 gram gepelde Noorse garnalen
6 eieren
4 eetlepels koffiemelk
2 eetlepels sherry
3 eetlepels geraspte oude kaas
zout
peper
¼ theelepel cayennepeper
5 eetlepels boter of margarine
4 sneetjes bruinbrood
4 sprietjes bieslook


In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. Goed laten uitlekken. In kom eieren loskloppen met koffiemelk, sherry en kaas. Op smaak brengen met zout, peper en cayennepeper. Garnalen erdoor scheppen. In koekenpan 4 eetlepels boter verhitten. Eiermengsel in pan schenken. Op zacht vuur paar keer met houten lepel door eiermengsel schrapen. Met deksel op pan 5 minuten zachtjes bakken tot bovenkant droog is. Intussen korstjes van brood afsnijden en roosteren. Dun besmeren met 1 eetlepel boter. Op 4 bordjes leggen. Hierover omelet verdelen. Bieslook erboven fijnknippen.

4 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip december 1979

Geen opmerkingen: