GARNALEN-KAASOMELET
200 gram gepelde Noorse garnalen
6 eieren
4 eetlepels koffiemelk
2 eetlepels sherry
3 eetlepels geraspte oude kaas
zout
peper
¼ theelepel cayennepeper
5 eetlepels boter of margarine
4 sneetjes bruinbrood
4 sprietjes bieslook
In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. Goed laten uitlekken. In kom eieren loskloppen met koffiemelk, sherry en kaas. Op smaak brengen met zout, peper en cayennepeper. Garnalen erdoor scheppen. In koekenpan 4 eetlepels boter verhitten. Eiermengsel in pan schenken. Op zacht vuur paar keer met houten lepel door eiermengsel schrapen. Met deksel op pan 5 minuten zachtjes bakken tot bovenkant droog is. Intussen korstjes van brood afsnijden en roosteren. Dun besmeren met 1 eetlepel boter. Op 4 bordjes leggen. Hierover omelet verdelen. Bieslook erboven fijnknippen.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip december 1979
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten