KERRIE-MOSSELRAGOÛT OP TOAST
1 ui
¼ prei
1 takje peterselie
2½ eetlepel boter of margarine
1 eetlepel kerriepoeder
2½ eetlepel bloem
2 theelepels bouillonpoeder
200 gram gekookte mosselen
4 sneetjes wittebrood
Ui pellen en fijnsnipperen. Prei in dunne ringen snijden, in zeef wassen en laten uitlekken. In kopje peterselie fijnknippen.
In braadpan boter verhitten. Ui en kerriepoeder 3 minuten fruiten. Bloem en bouillonpoeder erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje 2½ deciliter water toevoegen. Blijven roeren tot gladde saus. Toevoegen: helft van prei, peterselie en mosselen. 5 Minuten meewarmen. Intussen brood roosteren. Geroosterd brood op 4 bordjes leggen. Ragoût erover verdelen. Garneren met rest van prei.
4 personen
voedingswaarde : 225 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip december 1979
zondag 29 december 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten