zondag 29 december 2019

Kerrie-mosselragoût op toast

KERRIE-MOSSELRAGOÛT OP TOAST

1 ui
¼ prei
1 takje peterselie
2½ eetlepel boter of margarine
1 eetlepel kerriepoeder
2½ eetlepel bloem
2 theelepels bouillonpoeder
200 gram gekookte mosselen
4 sneetjes wittebrood


Ui pellen en fijnsnipperen. Prei in dunne ringen snijden, in zeef wassen en laten uitlekken. In kopje peterselie fijnknippen.
In braadpan boter verhitten. Ui en kerriepoeder 3 minuten fruiten. Bloem en bouillonpoeder erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje 2½ deciliter water toevoegen. Blijven roeren tot gladde saus. Toevoegen: helft van prei, peterselie en mosselen. 5 Minuten meewarmen. Intussen brood roosteren. Geroosterd brood op 4 bordjes leggen. Ragoût erover verdelen. Garneren met rest van prei.

4 personen

voedingswaarde : 225 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip december 1979

Geen opmerkingen: