KABELJAUWFILET MET VRUCHTEN
1 kiwi
3 eetlepels ananasstukjes met sap (uit blik)
3 eetlepels mandarijntjes met sap (uit blik)
½ literblik lychees
600 gram kabeljauwfilet
zout
1 theelepel kerriepoeder
100 gram boter
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel honing
½ eetlepel aardappelmeel
Kiwi schillen en in plakjes snijden. In zeef ananas, mandarijntjes en lychees laten uitlekken, sap opvangen.
Vis inwrijven met zout en kerriepoeder. In 2 koekenpannen boter verhitten. Vis aan beide zijden in 8 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen in steelpan 1 deciliter water met vruchtensap, citroensap en honing aan de kook brengen. In kopje aardappelmeel met 1 eetlepel koud water tot glad papje roeren. Al roerende aan vruchtenwater toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Vruchten toevoegen en 2 minuten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Vis op schaal leggen. Vruchtensaus erover schenken.
4 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip december 1979
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten