maandag 30 december 2019

Paté van wild (Groot-Brittannië)

PÂTÉ VAN WILD

450 gram vlees van eend, duif, patrijs, fazant, haas of ander wild (zonder been)
225 gram vers buikspek
1 eetlepel brandy
2 eetlepels Madeira
1 eetlepel sinaasappelsap
60 gram gemalen uien
½ gladgestreken theelepel gedroogde kruiden
1 losgeklopt ei
110 gram dunne plakjes ongerookte bacon
zout
peper


Maal het vlees en het spek fijn, voeg de brandy, Madeira, sinaasappelsap, ui, kruiden, zout en peper toe. Vermeng alles goed en zet het mengsel gedurende een nacht in de koelkast.
Voeg de volgende dag het ei toe en meng alles goed dooreen. Snijd het zwoerd van de plakjes bacon en beleg een aardewerk schaal met de bacon, druk er het mengsel in en leg de overgebleven plakjes bacon er overheen. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en zet de schaal in een braadslee, gevuld met heet water, dat tot het midden van de schaal reikt. Bak in een voorverwarmde oven (175°C) gedurende 1¼ à 1½ uur. Gedurende drie dagen in de koelkast bewaren, alvorens te serveren.

4 personen

gebied : Groot-Brittannië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Mme P. E. Donaldson, Groot-Brittannië, in Internationale gerechten / samengesteld door mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra

Geen opmerkingen: