maandag 30 december 2019

Pineapple Dessert (Groot-Brittannië)

PINEAPPLE DESSERT

1 blik ananas
½ kop suiker
2 eieren
1 ¼ eetlepel gelatine geweekt in 2 eetlepels koud water
1 kop geklopte room
sap van een halve citroen


De eierdooiers met de suiker kloppen tot het mengsel schuimt. Citroen- en ananassap toevoegen, alsmede de boven heet water gesmolten gelatine; het geheel roeren tot het dik wordt.
Daarna de stijfgeklopte eiwitten, de room en de blokjes ananas toevoegen en het geheel in een vorm deponeren, die tevoren met koud water omgespoeld is. Minimaal 3 uur in de koelkast zetten, alvorens het gerecht op een schaal te storten. Serveer dit dessert gegarneerd met schijven ananas en kersen.

4 personen

gebied : Brazilië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Mme E. Sandersley, Hampstead, Groot-Brittannië, in Internationale gerechten / samengesteld door mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra

Geen opmerkingen: