maandag 30 december 2019

Gevulde avocado met kipsalade

GEVULDE AVOCADO MET KIPSALADE

1 theelepel bouillonpoeder
300 gram kipfilet
2 stengels bleekselderij
2 avocado’s (niet te rijp)
1¼ eetlepel citroensap
4 eetlepels halfvette mayonaise
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel kappertjes


In pan 2 deciliter water met bouillonpoeder aan de kook brengen. Kipfilet in 15 minuten gaarkoken. Laten afkoelen en in stukjes snijden. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Avocado’s in lengte halveren en pitten verwijderen. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. In kom sausje roeren van: mayonaise, ¼ eetlepel citroensap, kerriepoeder en kappertjes.
Avocadohelften vullen met kip en bleekselderij. Sausje erover verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 335 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip december 1979

Geen opmerkingen: