maandag 30 december 2019

Gemengde veldsla

GEMENGDE VELDSLA

4 aardappelen
zout
1 ui
½ rode paprika
2 augurken
versgemalen peper
1 theelepel mosterd
3 eetlepels olie
2 eetlepels (kruiden)azijn
vloeibaar aroma
1 eetlepel bieslook
1 tomaat
200 gram veldsla


Aardappelen schillen en wassen. In pan bodem water met zout aan de kook brengen. Aardappelen in 15 minuten bijna gaarkoken. Afgieten, laten afkoelen en in plakjes snijden. Ui pellen en fijn snipperen. Paprika wassen en fijnsnijden. Augurken fijnsnijden. In kom sausje roeren van: mosterd, olie, azijn, zout, peper en enkele druppels aroma. Erdoor scheppen: aardappel, ui, paprika, augurk en bieslook. Tomaat wassen en in partjes snijden. Veldsla wassen en in vergiet laten uitlekken.
Veldsla door aardappelmengsel scheppen. Garneren met tomaat.

4 personen

voedingswaarde : 170 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip december 1979

Geen opmerkingen: