GEMENGDE VELDSLA
4 aardappelen
zout
1 ui
½ rode paprika
2 augurken
versgemalen peper
1 theelepel mosterd
3 eetlepels olie
2 eetlepels (kruiden)azijn
vloeibaar aroma
1 eetlepel bieslook
1 tomaat
200 gram veldsla
Aardappelen schillen en wassen. In pan bodem water met zout aan de kook brengen. Aardappelen in 15 minuten bijna gaarkoken. Afgieten, laten afkoelen en in plakjes snijden. Ui pellen en fijn snipperen. Paprika wassen en fijnsnijden. Augurken fijnsnijden. In kom sausje roeren van: mosterd, olie, azijn, zout, peper en enkele druppels aroma. Erdoor scheppen: aardappel, ui, paprika, augurk en bieslook. Tomaat wassen en in partjes snijden. Veldsla wassen en in vergiet laten uitlekken.
Veldsla door aardappelmengsel scheppen. Garneren met tomaat.
4 personen
voedingswaarde : 170 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip december 1979
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten