maandag 30 december 2019

Veldsla met kruidensaus

VELDSLA MET KRUIDENSAUS

2 eieren
1 ui
1 teentje knoflook
1 theelepel (kruiden)mosterd
3 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels azijn
1 zakje kruidenmix voor sla
zout
peper
vloeibaar aroma
200 gram veldsla
12 gepelde walnoten


Eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en halveren. Eigeel eruit wippen. Door zeef boven slaschaal wrijven. Eiwit in stukjes snijden. Ui en knoflook pellen. Ui fijnsnipperen. Boven eigeel knoflook uitpersen. Toevoegen: ui, mosterd, olie, azijn en kruidenmix. Goed vermengen. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels aroma. Veldsla wassen en in vergiet laten uitlekken.
Door sausje veldsla en walnoten scheppen. Bestrooien met eiwitstukjes.

4 personen

voedingswaarde : 235 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip december 1979

Geen opmerkingen: