maandag 30 december 2019

Soufflé Glacé Praliné 'East Arms' (Groot-Brittannië)

SOUFFLÉ GLACÉ PRALINÉ ‘EAST ARMS’

100 gram suiker
4 eierdooiers (goed geklopt)
340 gram geklopte room
water
iets meer dan 110 gram suikerklontjes
iets meer dan 110 gram gehakte amandelen
suikerviooltjes of andere bloemetjes naar keuze


Kook 4 eetlepels water met 100 gram suiker au bain-marie, totdat de suiker gesmolten is. Laat afkoelen. Voeg er de geklopte eierdooiers bij; klop het boven kokend water totdat het mengsel dik en luchtig wordt. Laat afkoelen. Kook de suikerklontjes met 4 eetlepels water totdat de suiker karamelkleurig is. Roer de amandelen erdoor en giet het op een ingevet bakblik. Wanneer het afgekoeld is, rolt u het fijn met een deegrol.
Meng het eier-suikermengsel met de slagroom en de karamel-amandel snippers totdat het smeuïg is en schep er voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten doorheen. Giet het soufflémengsel in 2 souffléschotels met papieren kragen. Laat het stijf worden in de koelkast gedurende 5 à 6 uur. Garneer het eventueel met de suikerbloemetjes.

8 - 10 personen

gebied : Groot-Brittannië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Lady E. Garran, ’s-Gravenhage, in Internationale gerechten / samengesteld door mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra

Geen opmerkingen: