maandag 30 december 2019

Chutney (Groot-Brittannië)

CHUTNEY

1 kilogram moesappels
½ kilogram pruimen
½ kilogram rozijnen zonder pitten
50 gram knoflook
50 gram gemberstukjes
1 kilogram bruine suiker
45 gram zout
1 theelepel cayennepeper
½ liter witte azijn


Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd de appels in grote stukken. Haal de pitten uit de pruimen en snijd ze ook in grote stukken. Snijd ook de knoflook in grote stukken. Breng de vruchten en alle andere ingrediënten behalve de helft van de azijn, samen aan de kook. Flink laten koken gedurende een half uur. Van het vuur afhalen en de rest van de azijn toevoegen.

4 personen

gebied : Groot-Brittannië
gerechtsoort : saus

bron : Mme B. M. Koch, Groot-Brittannië, in Internationale gerechten / samengesteld door mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra

Geen opmerkingen: