maandag 30 december 2019

Picadinho a Brasileira (Brazilië)

PICADINHO A BRASILEIRA (BRAZILIAANS VLEESGERECHT)

1 kilogram rundvlees
varkensreuzel
1 ui
2 tomaten
½ theekopje water
een paar eieren
peterselie
enige olijven
Tabascosaus
gekookte rijst


Men maalt 1 kilogram rundvlees en een lepel varkensreuzel fijn en laat het goudbruin braden. Daarna een fijngesnipperde ui, twee tomaten, wat peterselie en een half theekopje water toevoegen en zachtjes laten koken tot al het vleesnat verdampt is. Voeg nu weer 3 eetlepels water toe en laat dit even koken.
Voor de smaak een paar olijven en wat Tabascosaus toevoegen. Opdienen met gekookte rijst en als garnering gepocheerde eieren over het vlees.

4 personen

gebied : Brazilië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Mr. Jayme Soan Chermont, ’s Gravenhage, in Internationale gerecht / samengesteld door mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra

Geen opmerkingen: