PICADINHO A BRASILEIRA (BRAZILIAANS VLEESGERECHT)
1 kilogram rundvlees
varkensreuzel
1 ui
2 tomaten
½ theekopje water
een paar eieren
peterselie
enige olijven
Tabascosaus
gekookte rijst
Men maalt 1 kilogram rundvlees en een lepel varkensreuzel fijn en laat het goudbruin braden. Daarna een fijngesnipperde ui, twee tomaten, wat peterselie en een half theekopje water toevoegen en zachtjes laten koken tot al het vleesnat verdampt is. Voeg nu weer 3 eetlepels water toe en laat dit even koken.
Voor de smaak een paar olijven en wat Tabascosaus toevoegen. Opdienen met gekookte rijst en als garnering gepocheerde eieren over het vlees.
4 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Mr. Jayme Soan Chermont, ’s Gravenhage, in Internationale gerecht / samengesteld door mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten