LIMONADA (BASKISCHE ‘LIMONADE’ VAN RODE EN WITTE WIJN)
6 citroenen
200 gram vruchtensuiker
1 fles droge rode wijn, bij voorkeur Spaanse
1 fles droge witte wijn, bij voorkeur Spaanse
Verwijder met een scherp mesje of aardappelschiller de gele schil van drie van de citroenen, maar snijd beslist niet in de witte onderlaag. Snijd de schil in reepjes van ongeveer 5 centimeter lang en 1 centimeter breed en bewaar deze zo lang. Pers een van de geschilde citroenen uit en snijd de drie ongeschilde citroenen in de breedte in plakjes van ½ centimeter.
Doe citroenschilletjes, sap, plakjes citroen en suiker in een karaf met een inhoud van 3 à 4 liter. Giet er de rode en de witte wijn bij en roer met een lepel met lange steel, tot alles goed is vermengd. Laat minstens 8 uur in de koelkast staan en roer 2 of 3 keer.
Voor het serveren roert men de drank nog eens om en voegt, indien gewenst, nog wat suiker toe. Men schenkt de drank in gekoelde wijnglazen of bekerglazen. Wie dit prefereert kan de glazen eerst vullen met ijsblokjes alvorens de limonade in te schenken.
8 personen
gebied : Baskenland, Spanje
gerechtsoort : drank
bron : In de Spaanse keuken (Uit eten in de wereld) / Peter S. Feibleman
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten