ALIOLI
100 milliliter olijfolie extra vergine
100 milliliter zonnebloemolie
2 grote biologische of scharreleidooiers
1 theelepel dijonmosterd
1 - 2 teentjes knoflook, met ½ theelepel zout tot een gladde pasta gewreven
scheutje zoete witte wijnazijn (zoals moscatelazijn) of een gewone witte wijnazijn met een snufje suiker
sap van ½ citroen
Meng de olijf- en zonnebloemolie in een kannetje. Doe de eidooiers, mosterd en 1 theelepel water in een kom en meng ze met een staafmixer of een ballongarde. Begin heel langzaam maar constant met het toevoegen van de olie en ga door met kloppen of mengen tot alle olie is opgenomen en het mengsel dik en lichtgeel is. Voeg de knoflook, azijn en citroensap naar smaak toe en proef of er nog iets bij moet. Als je de alioli van tevoren wilt maken, dan is de mayonaise (zonder de knoflook) afgedekt een paar dagen houdbaar in de koelkast. Voeg de knoflook dan vlak voor het serveren toe.
4 personen
gebied : Spanje
gerechtsoort : saus
bron : Morito / Sam & Sam Clark
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten