zaterdag 25 augustus 2018

Geroosterde bietjes en groene mayonaise (Spanje)

GEROOSTERDE BIETJES EN GROENE MAYONAISE

800 gram rauwe zomerbieten, gestroopt en in kleine partjes
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel (gerijpte) rode wijnazijn van goede kwaliteit
een snufje suiker
Groene mayonaise


Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bieten op een bakplaat, hussel ze met de olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en zet ze in de hete oven. Rooster ze 1 - 1½ uur tot ze zacht en iets verschrompeld zijn. Ze moeten een beetje taaie textuur en een geconcentreerde zoete smaak krijgen. Als je denkt dat ze beginnen aan te branden, dek ze dan een tijdje af met aluminiumfolie en haal het eraf als de bieten bijna gaar zijn.
Husel de bieten met de azijn en serveer ze warm of op kamertemperatuur, met de groene mayonaise erbij.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Morito / Sam & Sam Clark

Geen opmerkingen: