zaterdag 25 augustus 2018

Cebollas Rellenas (Spanje)

CEBOLLAS RELLENAS (GEVULDE UIEN)

8 grote uien
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
500 gram rundergehakt
zout
vers gemalen peper
geraspte nootmuskaat
kaneelpoeder
2 eetlepels fijngehakte peterselie
3 eetlepels droge witte wijn
3 eetlepels crème fraîche
3 eetlepels paneermeel
4 eetlepels geraspte kaas
boter
2½ deciliter runderbouillon


Pel de uien en blancheer ze 15 minuten in kokend water met zout. Laat ze uitlekken en hol ze uit. Hak 100 gram van het uitgeholde vruchtvlees en bewaar de rest voor een andere keer.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de gehakte uien en de knoflook, tot de uien zacht zijn. Bak het gehakt bruin in dezelfde pan en bestrooi alles met wat zout, peper, nootmuskaat en kaneel en de fijngehakte peterselie. Roer de witte wijn, de crème fraîche, het paneermeel en de helft van de geraspte kaas door het gehaktmengsel en vul de uitgeholde uien hiermee. Strooi de rest van de kaas over de vulling, leg op elke ui een stukje boter en doe ze in een braadslee. Giet de bouillon rondom de gevulde uien en bak ze 40 minuten in een voorverwarmde oven (170°C). Bedruip de uien met het panvocht en dien direct op met verse groenten.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Recepten uit de Spaanse keuken / Jan Morgan

Geen opmerkingen: